3.nap

 2009.08.04. 09:24

megerkeztünk, minden rendben es tul is eltuk. most van eloszor idonk irni...

a szallason nem tudjuk meg, hogy van-e internet, mert kellett valami hulye atalakito adapter, a laptop dugoja tul nagy, es nem fer bele a hulye svajci konnektorokba. amugy szeretjuk svajcot, csak na. :) az ekezetekert elnezest, kicsit fura egyelore a hulye svajci billentyuzet :))

szoval, csak roviden, mert fel 10re jon az elso beteg... valamifele praxisban vagyunk jelenleg bernben, es el kell foglalnunk magunkat, hogy ne zavarjuk unseren robert. holnap leszunk a bienne-i spitalban, aztan vmi maganhelyen is, meg uberall, szoval ezt elvileg jol kitalalta kuchli. uu, aki egyebkent haat... egy ttttunder : ) nem pont olyan, mint amilyennek elkepzeltuk, kicsit kisebb, vekonyabb, ees bajszos:D es kopasz: )) es vhogy tul kedves. de szerintem ha osszeszedi magat, azert tud majd kemeny is lenni: )

a szallas ket kulon szoba, kozos furdoszoba van altalunk meg nem latott ismeretlenekkel, akikbol egyikuk szlav, apolo, es pavelnek neveztuk el, mert a masik nevet meg nem tudtuk megjegyezni. a masikuk egy lany, de ot sem talaltuk meg meg.

konyhat eloszor nem talaltuk, azt mondtak nincs, de aztan felfedeztem B) meno. a kilatasunk is nagyon szep, de csak az egyik szobabol, a masik a vonatsinre nez... es kb 10 percenkent mennek a vonatok... ugyhogy valoszinuleg atvisszuk onnan az agyat a szepbe. egyebkent aludni meg nem sikerult, mert szuleim ket ejszakat maradtak, es en gumimatracra szorultam, es tudtomon kivul borsoszem hercegkisasszonnya valtam, es mara mar extran megfajdult a hatam. es kinga szerint a rendes agy is kenyelmetelen: )) de en mar alig varom, hogy vegre azon aludhassak...  egyebkent van kulon postaladank: ))

a varos furi, nem az a svajci paradicsom, inkabb parizs kulvarosara emlekeztet, noha azt meg sosem lattam: ) francias (koszos, es sok a sotet arc). es tok jo, annyira szivemet melengeto, hogy minden ki van irva franciaul es nemetul. es mar kommunikaltam fransziaul is. tokjo :)

meg van rengeteg sok elmeny es benyomas, biztos, hogy nem tudtam a legfontosabbakat kiemelni, utkozben lattuk salzburgot (nagyon sznob hely:o), st.gallent (szeep), zurichet (huu), luzernt (gyonyoru), egy vizesest, aminek most nem jut eszunkbe a neve... es bernt (monumentalis, csodajo). fenykepeztunk sokat, de a korulmenyek egyelore nem alkalmasak feltoltesre, de majd lesznek jo kepek:)

kulon szeretnem megemliteni a biel foutcajan talalt cipobolt elotti buborekot fujo medvet: ))

a svajciak amugy kedvesek, de meg nem sikerult jellegzetesseget betajolni, sotet a boruk, es szokek, vagy sotet hajuak.

magarol az orszagrol a benyomasunk az, hogy szep, zold, de kozel sem olyan mesebeli birodalom, mint amilyennek kepzeltuk. jolet van, de valahogy nem ugy, ahogy a kepeken a fejunkben. zurichen kivul nem tul modern, latszik, hogy itt nem volt haboru. eleg jellegzetesnek tunik, hogy tele van MINDEN zaszlokkal, a nacionalizmus, vagy legalabbis a zaszloizmus erosebb, mint gondoltuk. igaz, hogy meno, meg jol nez ki, de szamunkra tulzasnak tunik, hogy  az utcak, a templomok, a hazak, az ablakok, minden bezaszlozott.

mennunk kell, remeljuk hamarosan jelentkezunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bienne.blog.hu/api/trackback/id/tr551287521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2009.08.05. 00:36:40

És legalább finom a "sötét boruk"? :) [joke]
Épp mondani is akartam, hogy elég ratyiság látványról beszélni képek nélkül, de ezek szerint te is tudod, várjuk a képeket igencsak. Meg az ékezeteket :)
Örülök, hogy minden rendben, már azt hittem, tényleg ellopták mindeneteket és a híd alatt nincs net. Bár Svájcban ki tudja.
Üdvözlöm Kingát :)
süti beállítások módosítása